Tuesday, May 24, 2016

Domnnamnet thepiratebay.se kunde inte frverkas hos Internetstiftelsen i ...


TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard
Peter Dyer

Foyen Advokatfirma har genom advokaterna Sara Malmgren och Peter Dyer med framgng bitrtt IIS i Svea hovrtt, som i en dom den 12 maj fr frsta gngen har prvat i vilken utstrckning domnnamn kan frverkas av staten om de anvnds fr brottslig verksamhet.

klagaren hade yrkat att rtten till domnnamnet thepiratebay.se skulle frverkas, inte bara hos innehavaren av domnnamnet utan ven hos IIS, den svenska stiftelse som r administratr av alla domnnamn med ndelsen .se. IIS bestred klagarens yrkande bl.a. med beropande av att IIS inte kan kontrolleraeller hllas ansvarig fr eventuell olagligverksamhet som begs med hjlp av ettdomnnamn.

Sara Malmgren

Hovrtten gick p IIS linje och ansg att ett domnnamn inte kan anses utgra ett freml i den mening som avses i brottsbalkens bestmmelser om frverkande. Hovrtten ansg vidare att ett domnnamn, med hnsyn till bland annat till IIS roll som administratr av domnerna under .se, inte r en sdan egendom som kan frverkas hos IIS med std av upphovsrttslagstiftningen. Hovrttens slutsats var att frfogandertten till domnnamnet istllet tillkommer innehavaren av domnnamnet, och beslutade i linje drmed att frverka thepiratebay.se och piratebay.se av innehavaren ssom hjlpmedel vid brott mot upphovsrttslagen.

Fr mer information kontakta:

Peter Dyer, Advokat och delgare p Foyen0733-228429, peter.dyer@foyen.se

Sara Malmgren, Advokat p Foyen0733-228428, sara.malmgren@foyen.se

Foyen r en advokatfirma som redan vid starten 1987 mejslade ut tre grundpelare fr verksamheten: branschfokus, affrsfrstelse samt en absolut spetskompetens inom relevanta rttsomrden fr vra branscher och det har fallit vl ut. Vi r idag ca 80 medarbetare i Stockholm, Gteborg, Malm och Falun. Vra huvudomrden r bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, IT-rtt, offentliga affrer, energisektorn, miljomrdet samt branschverskridande affrsjuridik.

Source: http://www.realtid.se/branschnytt/domannamnet-thepiratebayse-kunde-inte-forverkas-hos-internetstiftelsen-i-sverige-iis

No comments:

Post a Comment